Studentenkamers Lexpres Antwerpen

Lexpres studentenkamers gevel scaldis gevel Lexpres studentenkamers over ons foto 3

Op kot gaan is voor vele studenten een onvergetelijke mijlpaal. Deze eerste stap naar een zelfstandig leven laat voor velen mooie herinneringen na. Comfortabele, veilige en betaalbare studentenkamers dragen hier zeker toe bij. Wij hebben verschillende opties voor jou in Antwerpen omdat elke student anders is. Elk van onze studentenhuizen heeft dan ook een eigen karakter. Aan jou de keuze!

Lexpres Studentenkamers

Lexpres Studenten is een kleiner studentenhuis in het centrum van Antwerpen dat plaats biedt aan 20 studenten. Sommige kamers hebben een kitchenette en delen de badkamer op de gang. Andere studentenkamers hebben dan weer een douche cel met lavabo in de kamer en delen de keuken op de gang. De WC is altijd gemeenschappelijk en deze vind je op elke verdieping terug. Het pand ligt vlakbij de Paardenmarkt en de Stadswaag waar voor studenten altijd wat te beleven valt. Klik hier voor een overzicht van onze kamers, foto’s en prijzen.

Scaldis Studentenkamers

Lexpres Studenten heeft nog een grotere broer in Antwerpen Centrum, namelijk Scaldis Student Homes (in de volksmond ook wel “Den Borze” genoemd). Dit moderne complex met 119 studentenkamers ligt op een steenworp van de Grote Markt en is de perfecte uitvalsbasis voor elke student. De ruime, comfortabele kamers zijn uitgerust met een kwalitatief, hoogstaand en modern interieur. Elke kamer beschikt over een privé-badkamer met inloopdouche, toilet en badkamermeubel.

Als student zal je ook je eigen potje moeten koken. Op de benedenverdieping zijn maar liefst 6 luxe keukeneilanden ingericht met alle moderne voorzieningen. Je deelt het gebouw bovendien enkel met studenten. De ideale manier dus om nieuwe mensen te leren kennen en om van gedachten te wisselen over je studies. Scaldis Student Homes vind je terug in het centrum van Antwerpen. Op de hoek van Kipdorp met Borzestraat ligt het Scaldis gebouw met de centrale ingang in de Borzestraat 10 en de ingang van de fietsenstalling via Kipdorp.

Campussen

Van Scaldis en Lexpres Studenten ben je op een steenworp verwijderd van de meeste campussen van Plantijn en Artesis Hogeschool (AP), Universiteit Antwerpen (UA), Karel De Grote Hogeschool (KDG).

Uitgaansbuurt

Af en toe moet je als student ook kunnen ontspannen. Je hoeft niet ver te wandelen of je zit in één van de vele gezellige cafeetjes op de Grote Markt, Ossenmarkt of één van de vele populaire ontmoetingsplaatsen die de stad rijk is.

scaldis logo